برای کاهش کلسترول خون چه بخوریم،برای کاهش کلسترول خون چه باید خورد،برای کاهش کلسترول خون باید چکار کرد
ابزار وبلاگ اخبار: برای کاهش کلسترول خون چه باید کرد | کاهش کلسترول خون طب سنتی | کاهش کلسترول خون با داروهای گیاهی | کاهش کلسترول خون با رژیم غذایی | کاهش کلسترول خون بدون دارو | کاهش کلسترول خون با ورزش | کاهش کلسترول خون به روش طبیعی | کاهش کلسترول خون گیاهی
برای کاهش کلسترول خون چه بخوریم،برای کاهش کلسترول خون چه باید خورد،برای کاهش کلسترول خون باید چکار کرد
گروه علمی: یکی از مهمترین خواص کنجد برای سلامتی، تأثیر آن در کاهش کلسترول بد خون است. دانه کنجد، فواید زیادی برای سلامتی دارد. کنجد، منبع خوبی از فیبر است و مصرف منظم آن باعث کاهش کلسترول میشود. دانههای کنجد پوست نگرفته همراه با سبوس است. دانههای کنجد پوست نگرفته قهوهای طلایی هستند.دانههای کنجد پوست گرفته همراه با سبوس نیستند. این دانهها سفیدرنگ هستند اما هنگام برشته شدن قهوهای میشوند. لازم است حداقل یک مشت کوچک، دانه کنجد در روز بخورید تا از مزایای آن بهرهمند شوید.اطلاعات حاصل از مطالعات منتشر شده در مجله بررسی انتقادی در علوم غذایی، تغذیه و مجله تغذیه انگلیس نشان داده است که مصرف منظم دانه کنجد، به کاهش کلسترول و تری گلیسیرید، دو عامل خطرناک بیماریهای قلبی عروقی کمک میکند. دانههای کنجد حاوی دو نوع ترکیب گیاهی لیگنانها و فیتواسترولها است که با کاهش کلسترول ارتباط دارند.در مطالعهای از مجله بین المللی علوم غذایی و تغذیه، دانشمندان گزارش کردند که وقتی ۳۸ شرکت کننده با چربی خون بالا به مدت دو ماه هر روز ۵ قاشق غذاخوری (۴۰ گرم) دانه کنجد پوست گرفته مصرف کردند، ۱۰ درصد کاهش کلسترول بد LDL داشتند. داوطلبان همچنین ۸ درصد کاهش تری گلیسیرید را در مقایسه با داوطلبان گروه دارونما تجربه کردند.
دانه کنجد سرشار از فیبر است
سه قاشق غذاخوری (۳۰ گرم) دانه کنجد بدون پوست ۳.۵ گرم فیبر دارد. فیبر برای سلامت دستگاه گوارش ضروری است. دادهها حاکی از آن است که فیبر میتواند در کاهش خطر ابتلا به انواع خاصی از سرطان، بیماریهای قلبی، چاقی و دیابت نوع ۲ موثر باشد.سه قاشق غذاخوری دانه کنجد ۵ گرم پروتئین ارائه میدهد. با خوردن دانههای کنجد پوست گرفته و برشته شده، میزان پروتئین را به حداکثر برسانید. پوست گرفتن و برشته شدن دانهها باعث کاهش اگزالات و فیتات میشود، دو ترکیبی که مانع هضم و جذب مناسب پروتئین میشوند.
پروتئین برای سلامتی ضروری است، زیرا به ساخت همه چیز از ماهیچهها تا هورمونها کمک میکند. دانه کنجد دارای مقدار کمی لیزین، یک آمینو اسید ضروری است که معمولاً در محصولات حیوانی یافت میشود اما اگر گیاهخوار هستید، میتوانید با خوردن پروتئینهای گیاهی با لیزین بالا مانند حبوبات، شامل نخود و لوبیا قرمز، این مسئله را جبران کنید.
دانه کنجد به کاهش فشار خون کمک میکند
فشار خون بالا یک عامل اصلی برای بیماریهای قلبی، عروقی و سکته مغزی است. دانههای کنجد سرشار از منیزیم است که به کاهش فشار خون کمک میکند. این غذای فوق العاده حاوی لیگنان، ویتامین E و سایر آنتی اکسیدانهاست که از تجمع پلاک در رگها جلوگیری کرده و فشار خون سالم را تقویت میکند.دانههای کنجد بدون پوست و با پوست، مملو از مواد مغذی مختلفی است که سلامت استخوان را تقویت میکند. توجه داشته باشید که کلسیم به طور عمده در پوست دانه کنجد یافت میشود.
طرز تهیه خوراکی کنجدی خانگی
برای تهیه خوراکی کنجدی لذیذ و مقوی، دستور زیر را دنبال کنید.
مواد لازم برای ۱۵ نفر:
۲ فنجان دانه کنجد
۱/۲ فنجان آرد بادام
۱/۲ فنجان نارگیل خرد شده
۱/۲ فنجان ارده
۱/۳ فنجان عسل
۱/۴ فنجان روغن نارگیل
۱ قاشق چایخوری اسانس وانیل
کمی نمک
طرز تهیه:
در یک کاسه بزرگ مخلوط کن، آرد بادام، نارگیل، دانه کنجد و نمک را مخلوط کنید. روغن نارگیل، عسل، ارده و وانیل را بریزید. هم بزنید تا ترکیب شود. وقتی مخلوط خوب ترکیب شد، مخلوط را در یک سینی فر یا ظرف بزرگ بریزید. با استفاده از پشت یک کفگیر تمیز، مخلوط را به داخل ظرف یا سینی فشار دهید.مخلوط باید فشرده شده تا شکافها برطرف شود. سینی فر یا ظرف را با درپوش بپوشانید، سپس آن را در فریزر قرار دهید تا خودش را بگیرد. بعد از یک ساعت ظرف یا سینی را از فریزر خارج کنید. بگذارید مخلوط کمی ذوب شود، سپس آن را به شکل مربع یا مستطیل برش زده و سرو کنید.از همین امروز دانه کنجد را به سالاد، سیب زمینی سرخ کرده و سایر مواد غذایی اضافه کنید.
هر روزتان را با آب پرتقال شروع کنید
از آب پرتقالهای غنی شده با استرولهای گیاهی استفاده کنید. کافی است در خرید آب پرتقال به برچسب آن دقت کنید تا حاوی استرولهای گیاهی باشد.
محققان دانشگاه کالیفرنیا روی 72 داوطلب زن و مردی که کلسترول خونشان بالا بود مطالعاتی انجام دادند.
در این پژوهش به داوطلبها، آب پرتقال غنی شده با استرولهای گیاهی و یا آب پرتقال معمولی داده شد.
بعد از انجام آزمایشات مشخص شد میزان کلسترول افرادی که آبمیوههای غنی شده مصرف کرده بودند به میزان 7 درصد و همچنین میزان کلسترول بد یا همان LDL آنها به میزان 13 درصد کاهش یافته است.
در این پژوهش میزان کلسترول افرادی که آب پرتقال طبیعی مصرف کرده بودند هیچ تغییر چشمگیری نشان نمیداد. البته این امکان هم وجود دارد که این افراد به اندازهی کافی از این آب میوه ننوشیده بودند.
بعدها در دانشگاه وسترن اونتاریو نیز پژوهش مشابهی انجام شد که نشان داد نوشیدنِ روزانه 3 لیوان آب پرتقال(از هر نوعی) به مدت 4 هفته میزان کلسترول خوب یا مفید خون را به میزان 21 درصد افزایش میدهد و تعادل بین کلسترول خوب و بد را تا 16 درصد بهبود میبخشد. توصیه میکنیم صبحها دو لیوان آب پرتقال میل کنید.
یک پژوهش پاکستانی نشان داده است که مصرف 6 گرم دارچین معادل حدوداً نصف قاشق غذاخوری در روز، میزان کلسترول بد افراد مبتلا به دیابت نوع 2 را 30 درصد و تمام کلسترول را به میزان 26 درصد کاهش میدهد
هر روز 6 وعدهی غذای سبک بخورید
پژوهشی که روی بزرگسالان انگلیسی انجام شد نشان داده افرادی که روزانه شش وعده یا بیشتر غذا میخورند در مقایسه با افرادی که روزانه دو وعده پای میز غذا میروند، میزان کلسترول بسیار کمتری دارند؛ اگر چه امکان دارد گروه اول کالریها و لیپیدهای بیشتری دریافت کنند. برای جلوگیری از این مشکل توجه داشته باشید، وعده های غذایی سبک و سرشار از سبزیجات داشته باشید.
ساندویچهایتان را با نان کامل یا همان نان سبوس دار تهیه کنید
فقط با کاهش میزان گلوسیدهای ساده مانند نان سفید و جذب گلوسیدهای پیچیدهی بیشتر مانند نان کامل(سبوسدار) وبرنج قهوهای میتوانید میزان کلسترول خوبتان را افزایش دهید و میزان تریگلیسیرید و اسیدهای چرب دیگری که سلامت قلبتان را به خطر میاندازد را کاهش دهید.
روغن زیتون را فراموش نکنید
پژوهشهای انجام شده نشان میدهد که داشتن یک رژیم غذایی سرشار از چربیهای اشباع نشدهی مونو که در روغن زیتون وجود دارد میزان کلسترول بد را در افرادی که از دیابت و یا سندروم متابولیک رنج میبرند کاهش میدهد.
درون سالادهایی که تهیه میکنید روغن زیتون بریزید و یا اینکه سس سالادتان را با این روغن تهیه کنید. سس سرکه مناسب است. این سس با سرکه و روغن زیتون تهیه میشود.
قبل از دم کردن قهوه نصف قاشق چایخوری دارچین به اضافه کنید
یک پژوهش پاکستانی نشان داده است که مصرف 6 گرم دارچین معادل حدوداً نصف قاشق غذاخوری در روز، میزان کلسترول بد افراد مبتلا به دیابت نوع 2 را 30درصد و تمام کلسترول را به میزان 26 درصد کاهش میدهد. اگر اهل قهوه خوردن هستید قبل از دم کردن، نصف قاشق چایخوری به آن، دارچین اضافه کنید. البته میتوانید از این ادویهی خوش عطر در چایتان نیز استفاده کنید.
تمام انواع لوبیا از جمله لوبیای قرمز، سبز، چشم بلبلی و حتی عدس و سایر حبوبات دارای مقدار زیادی فیبر هستند و میتوانند به کلسترولهای بد خون چسبیده و آنها را جذب کنند.
جو
جو دوستدار سلامت قلب شماست. محققان معتقدند که جو حاوی فیبر حلالی به نام بتاگلوکان است و مصرف منظم آن یعنی یک فنجان و نیم در روز میتواند میزان کلسترول بد را به میزان 12 تا 24 درصد کاهش دهد. اگر دنبال دلیلش میگردید باید بگوییم که این فیبرها در معده، کلسترول را جذب خود میکنند و اجازه نمیدهند که وارد جریان خون شود.
یک روز در میان گریپفروت بخورید
گریپفروت سرشار از پکتین است. این فیبر حلال میزان کلسترول را کاهش میدهد. اما توجه داشته باشید که گریپفروت جذب خیلی از داروها را با مشکل مواجه میکند. برای جلوگیری از کاهش اثرات دارویی که مصرف میکنید قبل از خوردن گریپفروت با پزشک معالجتان مشورت کنید. سیب نیز منبع خوب پکتین است.
عسل را جایگزین قند، شکر و مربا کنید
پژوهشی که در امارات متحدهی عربی انجام شد نشان میدهد که در افراد سالم، میزان کلسترول و کلسترول ال.دی.ال بعد از مصرف یک نوشیدنیِ حاوی عسل کاهش مییابد؛ اتفاقی که بعد از مصرف نوشیدنیهای حاوی گلوسید نمیافتد.
بعد از شانزده روز مصرف نوشیدنی عسل، میزان کلسترول خوب شرکت کنندهها افزایش و میزان هموسیستئین آنها کاهش یافته است. هموسیستئین، اسید آمینهای است که خطر بیماریهای قلبی و سکتهی مغزی را بالا میبرد.
انواع لوبیاها
تمام انواع لوبیا از جمله لوبیای قرمز، سبز، چشم بلبلی و حتی عدس و سایر حبوبات دارای مقدار زیادی فیبر هستند و میتوانند به کلسترولهای بد خون چسبیده و آنها را جذب کنند. نیم فنجان لوبیا میتواند مقدار قابل توجهی از کلسترول خون را کاهش دهد.
زنده باد میوه و سبزیجات
مصرف زیاد میوه و سبزیجات برای همه توصیه میشود. اگر دچار کلسترول بالا هم باشید باید مصرف این مواد غذایی را بیشتر کنید.
میوهها و سبزیجات نیز حاوی مقدار زیادی فیبرهای حلال هستند. توصیه میکنیم روزانه حداقل 5 وعده میوه و سبزیجات میل کنید تا از فواید بیشمار آنها بهرهمند شوید.
توصیه میکنیم این میوه و سبزیجات را بیشتر مصرف کنید: سیب، مرکبات، انواع توتها، هویج، زردآلو، آلو بخارا، کلم، سیبزمینی شیرین، گل کلم،بروکلی و بروکسل.
همچنین بخوانید:
دانلود کتاب مدیریت منابع انسانی دکتر آرین قلی پور • روش تحقیق در علوم رفتاری زهره سرمد • دانلود کتاب اقتصاد خرد محسن نظری pdf • دانلود کتاب صوتی قدرت عادت • دانلود کتاب صوتی مردی به نام اوه • دانلود کتاب صوتی هنر شفاف اندیشیدن • خرید بک لینک • خرید بک لینک • دانلود سریال قورباغه • عکس پروفایل • خرید بلیط هواپیما • تاریخ امروز • خرید رپورتاژ آگهی • چگونه باسنی بزرگ داشته باشیم • نتایج زنده فوتبال
چطور با رژیم غذایی کلسترول تام را پایین بیاوریم؟
یکی از اجزای تغییر شیوه زندگی مناسب برای سلامت قلب، رژیم غذایی کمکلسترول است.
رژیمهای متنوعی برای کاهش کلسترول وجود دارد که ما در این نوشتار به رژیم TLC که مختصر شده عبارت Therapeutic Lifestyle Changes است، میپردازیم.
برای درمان کلسترول بالا چربی سالمتر را انتخاب کنیم
ما ضمن آنکه باید میزان مصرف چربی را کاهش دهیم، باید تلاش کنیم خوردن چربی اشباع را محدودتر کنیم. چربیهای غذایی نباید بیشتر از ۲۵ تا ۳۵ درصد میزان کالری روزانه موردنیاز ما را تامین کنند و در این میان، نباید بیش از ۷ درصد از انرژی روزانه از راه خوردن چربی اشباع تامین شود.
در جدول زیر مشاهده میفرمایید، میزان کل چربی مصرفی و چربی اشباع دریافتی، بر اساس کالری دریافتی روزانه چقدر باید باشد:
کالری دریافتی روزانه
کل چربی دریافتی
چربی اشباع دریافتی
1500
42 تا 58 گرم
10 گرم
2000
56 تا 78 گرم
13 گرم
2500
69 تا 97 گرم
17 گرم
چربی اشباع به این دلیل مضر است که بیشتر از هر ماده غذایی دیگری میزان LDL یا همان کلسترول بد را افزایش میدهد.
چربی اشباع در بعضی از انواع گوشت، محصولات لبنی، شکلات، شیرینی، غذاهای سرخ شده و غذاهای فرآوریشده وجود دارد.
چربی یا روغن ترانس، نوع دیگر چربی مضر است که LDL را بالا برده و HDL یا همان کلسترول خوب را پایین میآورد. چربی ترانس بیشتر در غذاهایی وجود دارد که با روغن جامد (هیدروژنه) تهیه میشوند مانند کره مارگارین، بیسکوییتها و سیبزمینی سرخشده.
میتوانیم به جای چربی بد، از چربی خوب استفاده کنیم، مانند گوشت فاقد چربی قابل دیدن، مغزیات مانند گردو و بادام و روغنهای غیراشباع مانند روغن کُلزا، زیتون یا آفتابگردان.
کمتر غذاهای دارای کلسترول بخوریم
اگر قرار است کل کلسترول خون را پایین بیاوریم، نباید بیش از ۲۰۰ میلیگرم کلسترول خوراکی در روز دریافت کنیم. کلسترول در غذاهای با منشا حیوانی مانند مغز، جگر و سایر احشای حیوانی، زرده تخممرغ، میگو و محصولات لبنی پرچرب به فراوانی وجود دارد.
برای درمان کلسترول بالا فیبر محلول زیاد بخوریم
برخی فیبرها جامد هستند، مانند الیاف سبزیها. برخی فیبرها به صورت الیاف گیاهی نیستند، ولی در مواد غذایی خاصی به صورت محلول یافت میشوند.
غذاهایی که سرشار از فیبر محلول هستند، از جذب کلسترول در دستگاه گوارش جلوگیری میکنند. این خوراکها عبارتند از:
محصولات تهیه شده با غلات کامل (سبوسدار)
میوهها مانند سیب، موز، مرکبات، گلابی و انواع آلو
حبوبات مانند لوبیا، عدس، نخودفرنگی و نخود
زیاد میوه و سبزی مصرف کنیم
یک رژیم غذایی مملو از میوه و سبزی، موادی را در خود دارد که باعث کنترل کلسترول خون میشود.
این مواد که به آنها ستانولها و سترولهای گیاهی گفته میشود، عملکردی مانند فیبرهای محلول دارند.
برای درمان کلسترول بالا ماهی بخوریم
برخی ماهیها سرشار از امگا سه هستند، مانند: سالمون، تن (تازه یا کنسروشده) و ماهی خال مخالی. اسیدهای چرب موسوم به امگا سه در کاهش LDL نقشی ندارند، اما میتوانند باعث افزایش درصد HDL بشوند.
این مواد رگها و قلب را از التهاب و ایجاد لخته خون مصون نگه میدارند و ممکن است خطر سکته قلبی را کم کنند. خوب است در هفته دو نوبت ماهی بخوریم.
کمتر نمک بخوریم
کل نمکی که در همه غذاها به صورت روزانه دریافت میکنیم نباید از یک قاشق چایخوری بیشتر باشد.
کل نمک یعنی مجموع میزان نمکی که در هنگام پخت در غذا ریخته میشود و نمک افزوده شده حین صرف غذا و نمکی که از قبل خرید، به مواد غذایی زده شده است.
کم خوردن نمک، کلسترول را تنظیم نمیکند ولی با کاهش فشار خون، احتمال بروز بیماریهای قلبی را کاهش میدهد.
پرهیز از مصرف نوشیدنیهای الکلی
الکل کالری اضافی دارد و باعث افزایش وزن میشود. اضافه وزن باعث زیاد شدن LDL و کم شدن HDL خون میگردد. زیادهروی در نوشیدن الکل خطر بیماریهای قلبی را افزایش میدهد؛ زیرا فشار خون و سطح تریگلیسیرید خون را بالا میبرد.
آووکادو
راجع به اسیدهای چرب تک سیرنشده چیزی میدانید؟ آووکادو منبع خوبی برای این نوع چربی است و ممکن است ضمن پایین آوردن LDL ، کلسترول HDL را نیز افزایش دهد. یک نکته جالب درباره آووکادو آن است که آوواکدو در واقع یک میوه است و بیش از هر میوه دیگری حاوی بتا-سیتوزرول است که باعث کاهش کلسترول شده و چربی گیاهی مفیدی است که باعث کاهش میزان جذب کلسترول از مواد غذایی میشود. البته آووکادرو نیز کمی شبیه آجیل ، کالری بالایی دارد (تقریباً ۳۰۰ کالری و ۳۰ گرم چربی در هر آووکادو) و بنابراین لازم است در مصرف آنها اعتدال را رعایت کنید.
مارگارین
استفاده از مارگارین با استرولهای گیاهی میتواند به کاهش کلسترول کمک کند. به گفته بنیاد قلب استرالیا، استرولهای گیاهی بخشی طبیعی در همه گیاهان به ویژه در روغنهای گیاهی هستند و در آجیل ، حبوبات ، غلات و دانهها نیز به مقدار کمی وجود دارد. گفته میشود که آنها میتوانند سطح کلسترول خون را در حدود ۱۰ درصد کاهش دهند. در استرالیا ، ۵۱ درصد از بزرگسالان کلسترول خون بالایی دارند و به آنها توصیه میشود برای پایین آوردن کلسترول خود ۲ گرم تا ۳ گرم استرول گیاهی از غذاهای سرشار از استرول گیاهی ، مانند مارگارین مصرف کنند.
استفاده از پوره میوه و سبزیجات در پخت نان و کلوچه
استفاده از پوره میوه یا سبزیجات به جای روغن در تهیه کلوچه، مافین، کیک و میان وعده ها برای سلامتی شما فوق العاده مفید است. در بسیاری غذاها، میتوانید از مقدار مشخصی پوره میوه و سبزیجات به جای روغن استفاده کنید. به عنوان مثال میتوانید:
از پوره سیب برای طعم دار کردن مافین یا کوکیهای حاوی جو دوسر استفاده کنید.
از موز در پخت نان و کلوچه استفاده کنید.
استفاده از کدو را در کیکهای براونی را امتحان کنید.
استفاده از لبنیات کم چرب
در بسیاری از دستور پختها میتوانید از شیر کم چرب (۱٪) یا بدون چربی به جای شیر پر چرب و یا نیم چرب استفاده کنید. (استفاده از شیر کم چرب در بعضی غذاها مثل پودینگ ممکن است باعث نرمتر شدن بافت آن شود.)در مورد استفاده از پنیر در دستور پختها، میتوانید از پنیرهای کم چرب ، کم سدیم ، پنیر نیم چرب موتزارلا (یا ریکوتا) و سایر پنیرهای کم چرب و کم سدیم، با کمی تغییر یا بدون هیچ تغییری در دستور غذاها استفاده کنید .
انواع سس و سسهای حاوی عصاره گوشت
بگذارید غذایتان خنک شود، سپس قبل از گرم کردن مجدد غذا، لایه چربی که روی آن بسته شده را بردارید. یا به نحوی دیگر چربی روی غذا را جدا کنید.
مصرف فیبر و غلات کامل را افزایش دهید
این روشهای هوشمندانه را به کار بگیرید تا غذاهایی که مصرف میکنید برای قلب سالمتر باشند:
از نانهای غلات کامل و سبوسدار(غنی از فیبر) در غذاها، آرد سوخاری و یا مکعبهای کوچک نان در سوپ استفاده کنید.
به جای آرد سوخاری در غذاهای گوشتی مثل کتلت از جو دوسر پخته نشده استفاده کنید
به جای آب میوه از خود میوه در وعده صبحانه استفاده کنید
به جای برنج سفید از برنج قهوه ای استفاده کنید و ماکارونی سبوس دار را امتحان کنید
انواع سبزیجات رنگی مثل هویج یا کلم بورکسل و بروکلی را به میزان فراوان به سالاد خود اضافه کنید.
غذاهایی كه در طول رژیم باید از مصرف آنها خودداری كرد یا مصرف آنها را به حداقل رساند:
۱ – حذف كامل چربی های مرئی (چربی هایی كه با چشم دیدهمیشوند)، چربی های اشباع شده و چربی هایی كه در دمای اتاق جامد هستند مثل: گوشت های قرمز كه چربی در لابه لای بافت آنها قرار دارد، كره، روغن های نباتی جامد، پیه و دنبه، پوست مرغ، خامه، مایونز و…
۲ – حذف لبنیات پرچرب و جایگزین كردن آن با انواع كم چرب (زیر 5/1 درصد چربی) یا بدون چربی، شامل خامه ها، پنیرهای خامهای (گودا، پیتزا و…)، ماستهای پرچرب، سر شیر و…
۳ – حذف كامل مصرف بعضی از غذاهای دریایی كه حاوی كلسترول بالا هستند، مثل: خرچنگ، میگو، خاویار، صدف.
۴ – مصرف حداكثر 2 عدد زرده تخممرغ در هفته و استفاده از سفیده به شكل آب پز مانعی ندارد.
۵ – حذف كربوهیدرات های ساده مثل مواد قندی (قند، شكر، مربا، كارامل، ژله، نوشابه و…
۶ – حذف بیسكوئیت ها و شیرینیهایی كه در بازار وجود دارد و در تهیه آنها از كره و روغنهای جامد و آردهای سفید استفاده شدهاست، همچنین غلات صبحانهای، كیكها، كلوچه و پیراشكی.
۷ – حذف شیرهای فرآوری شده مثل: شیركاكائو، شیرقهوه و شیرموز با ماندگاری بالا كه حاوی افزودنی هستند.
۸ – مصرف امعاء و احشاء مثل: كله پاچه، جگر و مغز كه كلسترول بالا دارند (خوراك دل كه كاملا چربی آن گرفته شده باشد مانعی ندارد.)
۹ – آبگوشت ها و خورشتهای چربی گرفتهشده مصرفشده یا بدون چربی طبخ شود، در حین پخت، روغن های جامد و كره اضافه نشود.
۱۰ – حذف آجیل در افراد با كلسترول بالا لزومی ندارد و افراد با تری گلیسیرید بالا، باید مغزهای گیاهی را هم محدود كنند زیرا تری گلیسرید در برابر كاهش، مقاومت بیشتری نشان می دهد. بادام زمینی در هر دو مورد ممنوع است
۱۱- اعتدال در مصرف كربوهیدرات های كمپلكس شامل: برنج، نان سفید، آرد های بدون سبوس، بیسكوئیت های كم چرب، ماكارونی و سیب زمینی (البته سیبزمینی به شكل آب پز همراه مقداری سبزی تازه یا خشك مثل نعناع و آویشن و لیمو سودمند نیز هست.
۱۲ – در افراد با تریگلیسیرید بالا توصیه میشود میوه های خیلی شیرین (موز، گلابی، خربزه، زرد آلو، خرمالو و…) محدود شده و آب میوههای شیرین و صنعتی حذف شود.
۱۳ – محصولات فرآوری شده مثل سوسیس و كالباس كه در حین فرآیند، مقدار زیادی چربیهای اشباع و افزودنیهای ادویهای به آنها اضافهشده، بهتر است حذف یا محدود شود.
مواردی كه شایسته است در رژیم غذایی رعایت شود:
۱ – برنج به شكل كته و بدون روغن طبخ شده و سپس در خاتمه پخت به آن روغن اضافه شود كه اگر از انواع مایع باشد بهتر است
۲ – طبخ انواع غذاها به شكل آب پز، بخارپز یا در ماكروویو بدون نیاز به سرخ كردن صورتگیرد.
۳ – گنجاندن سبزیها و میوههای تازه به مقدار زیاد در برنامه غذایی روزانه (كرفس، لوبیاسبز، هویج، مارچوبه، بروكلی، كدو و…
۴ – مصرف روزانه 2/1 لیوان هویج رنده شده در روز.
۵ – مصرف روزانه یك عدد سیب با پوست، خصوصا در افراد با كلسترول بالا.
۶ – استفاده از ادویه مفید زرد چوبه به میزان متعادل تحقیقات جدید حاكی از این است كه زردچوبه حاوی ماده مفید كوركومین است و در كاهش كلسترول و گرفتگی عروق بسیار كارآمد است
۷ – مصرف مایعات فراوان به میزان 7- 8 لیوان آب سالم و گوارا در روز.
۸ – پیاده روی سه بار در هفته و هر دفعه 20 تا 30 دقیقه.
۹ – مصرف منابع ویتامین c مثل: گوجه فرنگی، لیمو ترش، جعفری، توت فرنگی، فلفل دلمه و مركبات و سبزی های تازه.
۱۰ – استفاده حداقل 2 بار در هفته از ماهی به علت داشتن اسیدهای چرب و امگا 3 و دارا بودن خاصیت آنتی اكسیدانی.
۱۱ – استفاده از كدو و شوید با ماست های كم چرب به عنوان میان وعده.
۱۲ – مصرف لبنیات (شیر، ماست، دوغ زیر 5/2درصد چربی)
۱۳ – استفاده حتی الامكان از گوشت های سفید(مرغ، ماهی، بوقلمون) و…