چگونه از استرس نجات پیدا کنیم | چگونه استرس را کنترل کنیم | چگونه جلو استرس را بگیریم
ابزار وبلاگ اخبار: چگونه استرس را مدیریت کنیم | برای کاهش استرس چه بخوریم | چه بخوریم تا استرس نداشته باشیم | چگونه استرس را از بین ببریم
تحرک داشته باشید
این رواندرمانگر نخستین استراتژی مدیریت استرس را «تحرک» دانست و گفت: تحرک بدنی نقش کلیدی در کاهش اثرات استرس و پیشگیری از آن دارد.
وی با بیان اینکه هر نوع فعالیت بدنی میتواند در از بین بردن استرس و تسکین خشم، تنش و خستگی مؤثر باشد، افزود: ورزش باعث آزاد سازی اندروفین و درنتیجه بالا رفتن خلق فرد میشود و درنتیجه فرد احساس بهتری پیدا خواهد کرد.
امانی با اشاره به اینکه ورزش باعث حواسپرتی فرد از نگرانیهای روزمره میشود، اظهار کرد: صرف زمانی در روز برای ورزش کردن، منجر به تحقق این امر میشود.
خواب کافی داشته باشید
به اندازه کافی خوابیدن باعث می شود که در طول روز انرژی لازم را داشته باشید و همچنین می تواند به شما کمک کند تا با استرس روزانه خود بجنگید. یک چرت کوتاه مدت می تواند بدن شما را ریست کند و بدن ما هنگام خواب تمام علت های استرس را خاموش می کند.
مطالعه کنید
خواندن روشی خوب برای از بین بردن استرس است. کتابهایی را انتخاب کنید که شاد و پرنشاط هستند، کتابهای کمیک، رمانتیک یا هر چیزی را که به شما احساس خوبی میدهد انتخاب کنید. علاوه بر اینها میتوانید از کتابهای مذهبی یا معنوی هم در زمینه کمک بگیرید؛ هر کتابی که پیامی مثبت و نیک درباره مردم یا جهانی که در آن زندگی میکنیم، بدهد.
ضرورت اجتناب از استرس غیرضروری
این رواندرمانگر با ذکر اینکه تمامی استرسها قابل اجتناب نیستند، اعلام کرد: اجتناب از استرسهایی که نیازمند مواجهه هستند، راهکار سالمی نیست.
وی افزود: به همین خاطر فرد باید مهارت نه گفتن را بیاموزد، کنترل محیط خود را به دست بگیرد، از افرادی که در وی استرس ایجاد میکنند کنارهگیری کرده و با اجتناب از موضوعات داغ و تعجببرانگیز، کارهای خود را اولویتبندی کند.
در موقع مناسب، شرایط سخت را رها کنید
اجازه ندهید روابط شما به جایی برسد که مجبور باشید شرایط سختی را تحمل کنید. تعیین کنید که برای هر مسئله، چقدر میخواهید مایه بگذارید. حد و حدودی برای روابط و میزان مشارکت خود در فعالیتها و عرصههای مختلف در نظر بگیرید. در صورتی که شرایط بغرنج شد و از حد و حدود شما عبور کرد، آن شرایط را برای همیشه رها کنید. این نکته را هم در مسائل کوچک و جزئی مثل تعیین زمان مشخص برای برگشت به خانه و هم در مسائل بزرگی چون طلاق و جدایی، در نظر بگیرید. مثلا با خودتان بگویید که اگر روابطم با همسرم بعد از شش ماه مشاوره، بهبود پیدا نکرد، از او جدا خواهم شد.
نفس عمیق کشیدن را تمرین کنید
نفس عمیق یکی از بهترین روشهای کاهش استرس و دور نگه داشتن بدن از اسپاسمهای عصبی و تنش است. ورزشهای هوازی فعالیت سیستم عصبی و تولید گلبولهای سفید خون را افزایش میدهند. مکان مناسبی را پیدا کنید و دستانتان را بر روی قفسه سینه و شکمتان قرار دهید. بر روی نفس کشیدنتان تمرکز کنید و بالا و پایین رفتن شکمتان را احساس کنید. پیشنهاد من این است که این تکنیک را به منظور رضایتمندی در هنگام انجام آن یاد بگیرید. این روش آرام بخش، بسیار موثر و مفید است و باعث میشود در هنگام انجام آن استرس و عصبانیت را فراموش کنید.
احساساتتان را بشناسید
اگر قادر به درک و شناخت احساساتتان شوید کیفیت زندگیتان نیز بالا خواهد رفت. این روش به آسانی میزان استرس و اضطراب را در شما کاهش میدهد. اگر با احساساتتان ارتباط برقرار کنید شانس این را خواهید داشت که از لحاظ احساسی و جسمی تندرست بمانید. احساساتتان را سرکوب نکنید زیرا این کار تاثیرات مخربی را بر روی جسم و روانتان بر جای خواهد گذاشت؛ به علاوه سرکوب کردن احساسات باعث از بین بردن رابطهتان با کسانی میشود که دوستشان دارید. این کار همچنین باعث افزایش استرس و تنش در زندگی میشود.
احساساتتان را پرورش دهید
احساساتتان را در درون ذهنتان حبس نکنید. با احساسات خود ارتباط برقرار کنید. اگر نمیدانید چگونه این کار را انجام دهید کافیست که همه احساسات خوب و بد خود را بر روی کاغذ بنویسید. در این صورت شانس این را دارید که روشهای جدیدی را برای پرورش آنها پیدا کنید. با این روش شما یاد خواهید گرفت که چگونه با استرس به طور موثرتری مقابله کنید. یادگیری پرورش احساسات شالوده و پایه پیشرفت ذهن است.
خنده استرس را کاهش میدهد
خنده بهترین، ارزانترین و آسانترین راهکار مثبت بودن است. نگرش مثبت و شوخ طبع بودن هر دردی را درمان میکند. حتی خندههای کوتاه و گذرا باعث ایجاد تغییرات مثبتی در بدن شما میشوند. خنده با شل کردن ماهیچهها استرس را در بدن کاهش میدهد. بسیاری از مردم با شوخ طبعی هم روحیه خود را عوض میکنند و هم روحیه مردم را تازه میکنند. این افراد نسبت به بقیه کمتر در معرض افسردگی و اضطراب قرار می گیرند.
موقعیت را تغییر دهید
وی دیگر استراتژی مدیریت استرس را «پذیرش موقعیت» دانست و تصریح کرد: بعضی از منابع استرسزا غیرقابلاجتناب است و شما نمیتوانید استرس ناشی از مرگ یک عزیز، بیماری جدید یا بحران اقتصادی ملی را تغییر دهید یا از آن جلوگیری کنید، در چنین مواردی بهترین راه مقابله با استرس، پذیرش موقعیت است به همانگونهای که هست.
امانی با تأکید بر اینکه زمانی که نمیتوان از یک موقعیت استرسزا اجتناب کرد، باید سعی کرد آن را تغییر داد، گفت: اگر منشأ استرس پیدا شود، بهراحتی میتوان در آینده سعی کرد که دیگر چنین موقعیتی تکرار نشود.
وی بابیان اینکه در شرایطی که کسی یا چیزی فرد را آزار میدهد، شخص باید نگرانی خود را به شیوهای روشن و محترمانه بیان کند، افزود: باید بهجای سرکوب احساسات، آن را ابراز کرد و با ایجاد سازش و مصالحه، جرأتمندی خود را افزایش داد تا از این طریق شدت استرس خود را کاهش داد.
زاویه دیدتان را عوض کنید
این رواندرمانگر با اشاره به اینکه «تغییر نگرش» دیگر راهکار کاهش استرس است، گفت: اگر قادر به تغییر موقعیت استرسزا نبودیم باید نگرش خود را تغییر داده تا بهگونهای جدید مشکلات را دید و با تمرکز بر جنبههای مثبت، استانداردها را تنظیم کرده و با دوری از افکارِ خودآسیبرسان ازجمله استفاده از کلماتی مانند «همیشه»، «هرگز» و «باید» آرامش را به خود بازگرداند.
امانی با ذکر اینکه پذیرش، ممکن است سخت باشد، ادامه داد: سعی نکنید چیزهای غیرقابلکنترل را کنترل کنید و بهجای آن به جنبههای مثبت موضوع فکر کنید و احساساتتان را با دیگران در میان بگذارید و از همه مهمتر بخشیدن را یاد بگیرید.
استراحت و سبک زندگی سالم را در برنامههای خود جای دهید
این رواندرمانگر در بخش پایانی سخنان خود با اعلام اینکه فراتر از اتخاذ رویکردی مسئولانه و مثبت نسبت به استرسها، میتوان با تربیت و پرورش خود، از میزان استرس در زندگی کاست، اظهار کرد: اگر بهطور منظم وقتهایی برای تفریح و استراحت اختصاص داده شود، بهتر میتوان وقایع استرسزا را رفعورجوع کرد.
وی خاطرنشان کرد: علاوه بر ورزش منظم، مواردی همچون رژیم غذایی سالم، کاهش مصرف کافئین، شکر، مواد مخدر و سیگار در کنار خواب کافی میتواند مقاومت فرد را در برابر استرس بالا ببرد.
زمانی برای آرامش در نظر بگیرید
فرقی نمیکند که سه بار در هفته به باشگاه ورزشی بروید، آخر هفتهها پیادهروی کنید، یوگا تمرین کنید یا شبی یک ساعت کتاب بخوانید؛ شما نیاز دارید که زمان و فضایی را برای آرامش ذهن خود و دور کردن افکار منفی در نظر بگیرید.
کمال گرایی ممنوع!
یکی دیگر از دلایل بروز استرس در افراد کمال گرایی و توقعات بسیار زیاد است. اگر افراد از کمالگرایی خود بکاهند ، به استرس کمتری دچار می شوند.
واقعیتهایی را که قادر به تغییر آنها نیستید بپذیرید
شما بدون شک هنگامی که یاد میگیرید چیزهایی در زندگی وجود دارند که قادر به تغییر و یا کنترل آنها نیستید راحتر میتوانید استرس و اضطرابتان را فراموش کنید. من خوب میدانم که احساس بیچارهگی احساس بسیار بدی است اما شما باید با این واقعیت کنار بیایید که یک سری چیزها را نمیتوانید در زندگی کنترل کنید. شما باید چیزهایی را که قادر به تغییر آنها هستید با شجاعت تغییر بدهید. این روش به شما کمک میکند که نگرش مثبتتان را بهبود ببخشید.
قدردان باشید
یکی از روشهای موثر مقابله با استرس این است که قدر دان سلامتی خود باشیم. من افراد زیادی را میشناسم که با وجود مشکلات زیادی که در زندگیشان دارند نگرش مثبت خود به زندگی را تغییر ندادهاند. من مطمئنم هر انسانی در زندگی چیزهایی بسیاری دارد که باید به خاطر آنها سپاسگذار خداوند باشد. کسانی که قدر دان زندگی هستند نسبت به استرس مقاومتر میباشند و میزان رضایتشان از زندگی بیشتر است.
راههای کاهش استرس
1- یاد بگیرید که برنامهریزی کنید.
آشفتگی، بینظمی و عدم سازمان دهی در کارها و برنامهها میتواند تولید استرس کند.
2 – شناسایی محدودیتها و ضعفها
ما هرگز نمیتوانیم کامل و بینقص باشیم. پس برای خود اهدافی تعیین کنید که دست یافتنی و قابل دستیابی باشند.
3 – در زندگی بازی، تفریح و سرگرمی داشته باشید.
شما هر از گاهی نیاز دارید که از فشار زندگی فرار کنید و به تفریح و سرگرمی روی آورید. صرفنظر از سطح توانایی و مهارتتان در بازی، سرگرمیها و بازیهایی پیدا کنید که برایتان جذاب و لذتبخش باشند.
4 – شخصی مثبت، سازنده ومفید باشید.
5 – یاد بگیرید که گذشت داشته باشید وعقاید دیگران را تحمل کنید.
6 – از رقابتها و چشم و هم چشمیهای بیجا و غیرضروری پرهیز کنید.
7 – بهطور مرتب ورزش کنید.
8 – یاد بگیرید که روش شما برای استراحت و آرامش، منظم و عاری از داروهای آرام بخش و مسکن باشد.
9 – مشکلات و مسائل خود را درون خود نگه ندارید وبا مشاور وافراد قابل اطمینان مشورت کنید.
10 – تفکر خود را عوض کنید و به مسائل با آرامش نگاه کنید.
همچنین بخوانید:
روش تحقیق در علوم رفتاری زهره سرمد • دانلود کتاب صوتی قدرت عادت • دانلود کتاب صوتی مردی به نام اوه • دانلود کتاب صوتی هنر شفاف اندیشیدن • دانلود سریال قورباغه • عکس پروفایل • خرید بلیط هواپیما • تاریخ امروز • خرید رپورتاژ آگهی • نتایج زنده فوتبال • تعبیر خواب • دانلود فیلم ایرانی • دانلود سریال ایرانی