برای درمان کبد چرب چی بخوریم چی نخوریم
- بهدست: سایت کد تولز
- دستهبندی: اخبار
ابزار وبلاگ: برای درمان کبد چرب چه غذاهای بخوریم؟ برای درمان کبد چرب چی بخوریم چی نخوریم
برای درمان کبد چرب چه غذاهایی بخوریم
- مصرف زیاد میوه و سبزیجات
- مواد غذایی دارای فیبر زیاد مانند حبوبات
- کمترین میزان مصرف قند، نمک، چربی ترانس، کربوهیدرات های تصفیه شده و چربی اشباع شده
- پرهیز از مصرف الکل
- رژیم غذایی کم چرب و کم کالری که به کاهش وزن و کاهش احتمال ابتلا به بیماری کبد چرب کمک می کند.
- اگر اضافه وزن دارید، باید حداقل 10 درصد وزن بدن خود را از دست بدهید.
بهترین رژیم غذایی برای کبد چرب
فیبر کافی
مقدار زیادی میوه، سبزیجات و آجیل
غلات کامل
چربی های اشباع شده بسیار محدود از محصولات حیوانی
نمک و شکر بسیار محدود
بدون الکل
خوردن غلات بدون سبوس ممنوع
غلات بدون سبوس و فرآوری شده مثل نان سفید، پاستا و ماکارونی بدون سبوس و برنج سفید به هیچ عنوان به افراد مبتلا به کبد چرب توصیه نمیشوند.
این غلات به خاطر از دست دادن فیبر خود، فقط سبب بالا رفتن قند خون در فرد به خصوص افراد مبتلا به کبد چرب میشوند. برای کاهش عوارض ابتلا به بیماری کبد چرب بهترین نوع غلات، ماکارونی، پاستا و برنج برای تمامی افراد به خصوص افراد مبتلا به کبد چرب نوع کامل و سبوسدار آن است.
گوشت سفید را جایگزین گوشت قرمز کنید
انواع مختلف گوشت قرمز شامل مقادیر زیادی چربی اشباع هستند. بهترین نوع گوشت مصرفی برای کاهش عوارض ابتلا به بیماری کبد چرب استفاده از انواع گوشت کم چرب سفید و قرمز (حتی اگر گوشت قرمز استفاده میکنید بهتر است کم چربی باشد)، ماهی، توفو، گوشت سفید و استفاده از روغنهای گیاهی مثل روغن زیتون فرابکر است.
درمان کبد چرب با زردچوبه
یکچهارم قاشق چایخوری پودر زردچوبه را در ۲ لیوان آب بریزید و بگذارید بجوشد. آن را دوبار در روز بنوشید. این نوشیدنی را بهمدت چند هفته مصرف کنید.
میتوانید نصف قاشق چایخوری پودر زردچوبه را در یک لیوان شیر گرم حل و روزی یکبار میل کنید.
اگر کپسول یا مکملهای زردچوبه را پیدا کردید، میتوانید آنها را نیز با نظر پزشکتان مصرف کنید.
روغن زیتون برای کنترل وزن
روغن زیتون روغن سالمی است که حاوی اسیدهای چرب امگا 3 است. این روغن برای پخت و پز از سابر روغن ها و کره سالمتر است. بررسی ها نشان داده اند که روغن زیتون به کاهش آنزیم های غیر طبیعی کبد کمک کرده و وزن را کنترل می کند.
سیر
مصرف سیر میتواند برای افراد مبتلا به کبد چرب مفید باشد. طبق تحقیقات، مکملهای حاوی پودر سیر به بیماران مبتلا به کبد چرب کمک میکنند تا وزن و چربیهای انباشه شده در بدن خود را کاهش دهند. با کاهش چربیهای بدن میزان چربی ذخیره شده در کبد هم کمتر میشود.
چای سبز
هزاران سال است که بشر از چای برای درمان بیماریهای مختلف استفاده میکند. چای سبز هم مقدار چربی انباشته شده در بدن و هم میزان چربی خون را کاهش میدهد. در چای سبز آنتی اکسیدانهای مختلفی مانند کاتچین وجود دارند که میتوانند به بهبود کبد چرب کمک کنند. بعضی تحقیقات نشان دادهاند که چای سبز از جذب چربی در روده جلوگیری میکند.
برای درمان کبد چرب چی نخوریم
- مواد قندی: مواد قندی علاوه بر این که ارزش غذایی ندارند، فرآیند لیپوژنز (تولید چربی در کبد) را نیز فعال میکنند. وقتی که شکر به چای و قهوه اضافه میکنید، شیرینی میخورید یا نوشیدنیهای قندی مینوشید، در واقع به انباشته شدن چربی در کبد کمک کردهاید.
سودا یا هر چیزی که شربت ذرت حاوی فروکتوز بالا در آن وجود دارد: بسیاری از پزشکان معتقدند که غلظت بالای فروکتوز موجود در شربت ذرت که معمولاً در سودا وجود دارد، مهمترین و شاید تنها علت ابتلا به کبد چرب است. از آنجایی که این ماده در بسیاری از مواد غذایی پرمصرف مانند غلات صبحانه، ماست، آب میوه و نان وجود دارد، بهتر است برچسب مواد غذایی را بررسی کنید تا متوجه شوید که کدام مواد حاوی شربت ذرت با فروکتوز بالا هستند. - چربیهای ترانس مصنوعی: چربیهای ترانس مصنوعی یا اسیدهای چرب باعث ملتهب شدن رگهای خونی میشوند و میزان کلسترول را افزایش میدهند. اسیدهای چرب معمولاً به صورت روغنهای هیدروژنه شده جزئی در غذاهای فرآوری شده وجود دارند.
- کربوهیدراتهای با شاخص گلیسمی بالا: این دسته از کربوهیدراتها که معمولاً فیبر پایینی هم دارند، به سرعت به قند تجزیه میشوند. برنج سفید، نان سفید، پاستای معمولی، شیرینی و فرآوردههای تهیه شده از ذرت جزء کربوهیدراتهای با شاخص گلیسمی بالا هستند.
ــ مصرف آب سرد بلافاصله بعد از خواب و بین خواب نیز میتواند مخرب باشد.
ــ مصرف ترشیها و خوراکیهای سرد موجب سرد شدن کبد است و کسانی که بهطور مادرزادی دارای مزاج سرد هستند باید در مصرف این خوراکیها احتیاط بیشتری داشته باشند.
غذاهای سرخ شده
زیادهروی در مصرف غذاهای پرچرب و سرخ شده کالری دریافتی را بالا برده و احتمال ابتلا به چاقی را افزایش میدهد. چاقی، یکی از دلایل مهم ابتلا به کبد چرب محسوب میشود. بهتر است به جای سرخ کردن غذاها آن را به صورت آبپز یا بخارپز مصرف کنید.
گوشت قرمز
مصرف گوشت قرمز، به علت وجود چربی های اشباع بالا، برای افراد مبتلا به بیماری کبد چرب مناسب نمی باشد. گوشت سفید، ماهی و مرغ جایگزین خوبی برای گوشت قرمز هستند. در این بین گوشت ماهی به علت دارا بودن امگا 3 از انواع دیگر مفید تر است .
برخی از محصولات موجود در فروشگاه ها که ادعای رژیمی بودن دارند، مثل نوشابه رژیمی، ماست رژیمی، بستنی رژیمی و … اغلب اوقات حاوی شکر یا شیرین کننده های مصنوعی هستند که ضرر بسیار بیشتری از قند طبیعی دارند ! همچنین بیماران مبتلا به کبد چرب باید از مصرف چیپس سرخ کرده، گوشت های فرآوری شده مثل سوسیس، کالباس و ژامبون و همه انواع غذاهای سرخ شده پرهیز کنند. به علاوه بیسکوییت ها یا کلوچه ها علاوه بر آرد تصفیه شده حاوی مقادیر زیادی شکر و روغن های اشباع هستند که به شدت برای سلامت کبد مضر است.
شکر و مواد قندی
شکر، آب نبات ها و شکلات که قند بالایی دارند و یا برخی از شکلات های ارزان به علت داشتن روغن های گیاهی ناسالم، بسیار مضر هستند. می توانید به جای آن هر چند وقت یکبار یک شکلات تلخ به مقدار کم بخورید البته زیاده روی نکنید.
همچنین بخوانید:
خرید بک لینک • خرید رپورتاژ آگهی • عکس پروفایل • تاریخ امروز • نتایج زنده فوتبال • رئال مادرید • ابزار وبلاگ • خرید بک لینک • خرید بلیط هواپیما ارزان • خرید بلیط هواپیما ارزان • فتوشاپ آنلاین فارسی • مرکز پاسخگویی به تعبیر خواب • خرید بلیط هواپیما • خرید بلیط هواپیما • سئو سایت و بهینه سازی سایت در اصفهان • جملات زیبا از کتاب های مشهور